Bril van Margriet van der Linden deugt niet

Margriet van der Linden||Margriet van der Linden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het heeft even geduurd voordat columniste Angela de Jong over de streep is. Maar ook zij is over de streep. De bril van Margriet van der Linden deugt niet.

,,Die bril is niet te missen en irriteert me elke avond weer. Geef maar toe: het nieuwe accessoire van mrs M is bij u in de woonkamer ook niet onbesproken gebleven”, aldus Angela de Jong vanochtend in haar column in het AD.

De ergernis van De Jong wordt ingegeven door het feit dat ze de ogen van de presentatrice niet meer kan zien.

,,Het is een combinatie van de reflectie van de glazen en de brug van het montuur die net te laag zit. En dat stoort op tv. Het is namelijk geen radio.”

Bernhard

Er zijn meer brildragers in Nederland behalve Margriet van der Linden die nogal opvallen door het apparaat op hun neus. Prins Bernard, die handelt onder meer onroerendgoed, is er een van. De zakenman draagt het merk Cazal, niet eens peperduur maar wel opvallend.

LEES OOK: Margriet van der Linden direct door miljoengrens bij rentree

Maar ook andere bekende Nederlanders weten dat de bril je imago kan maken en breken. Zanger Lee Towers kan niet zonder zijn montuur én zijn gouden microfoon. Maar de afgelopen jaren heeft ook de nieuwe generatie BN’ers de bril omarmd. Guus Meeuwis, Shirma Rouse, Carice van Houten, Giel Beelen, Jardino, Jan Smit, Marco Borsato. Het montuur is onderdeel van hun eigen merk geworden.

Het straalt wijsheid, stoerheid, eigenwijsheid uit. En nog veel meer. Om nog maar niet te zwijgen over de zonnebril! Die ‘brilstatus’ kun je niet bereiken met ‘onzichtbare’ contactlenzen. Dan is er nog de categorie BN’ers die hun ogen heeft laten laseren: Wesley Schneijder, Gerard Ekdom en Gerard Joling.

Opvolger

Margriet van der Linden is als opvolger van De Vooravond succesvol met haar eigenzinnige keuze van gasten, onderwijs opiniemakers Sven Kockelmann en Kustaw Bessems. Meer dan een miljoen kijkers stemmen regelmatig af tussen 7 en 8 uur op Nederland 1.

De kritiek van columniste Angela de Jong op de bril van ‘M’ is dan ook constructief. Ze mist de ‘schalkse blik’ van de presentatrice. ,,Je wilt zien hoe iemand kijkt als hij of zij een vraag stelt. Serieus, koel, spottend, nieuwsgierig of meelevend?”

Margriet van der Linden bril
Lee Towers
Bril Guus Meeuwis
Prins Bernard

Tags

ANGELA DE JONGM.MARGRIET VAN DER LINDENSHIRMA ROUSE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck