Brits koningshuis vreest getuigenis Meghan: ‘Zij wil wraak’

Brits koningshuis vreest de getuigenis van Meghan Markle
Door: Charlotte Wijnen
11-01-2022

Meghan zou opgeroepen kunnen worden om te getuigen tegen prins Andrew in zijn misbruikzaak. Het Britse koningshuis vreest ervoor, want Meghan zou het als een kans kunnen zien om wraak te nemen.

De advocaat van Virginia Robert Giuffre suggereerde eind december dat hij Meghan zou kunnen bellen om te getuigen in de zaak, waarin Giuffre prins Andrew ervan beschuldigd heeft haar te hebben aangerand toen ze zeventien jaar was.

Belangrijke kennis

,,Zij is iemand die duidelijk, althans voor een periode, dichtbij Andrew stond”, zegt advocaat David Boies over Meghan. ,,Vanwege haar vroegere associatie met hem, kan ze heel goed over belangrijke kennis beschikken.”

De uitspraken van Boies zorgen voor flink wat zorgen bij de koninklijke familie. ,,Veel hooggeplaatste mensen in het paleis vrezen dat Meghan de kans krijgt om het koningshuis te straffen voor de ellende die ze haar hebben aangedaan”, aldus een bron aan het Amerikaanse tabloid Star.

Kate wil dat Meghan stil blijft

Vooral Kate Middleton zou zich zorgen maken. ,,Voor Meghan zou het ontmaskeren van de royals de ultieme wraak zijn. Kate is bang dat Meghan haar naam tijdens het proces omhoog zal slepen om haar imago aan te tasten”, aldus een andere bron.

Inmiddels weten we dat Meghan niet bang is om zich uit te spreken en de aard van de beschuldigingen over Andrew maakt het nog makkelijker, zo vertelt de bron. ,,Meghan walgt van Andrew.”

Kate zou tijdens de feestdagen Meghan hebben opgebeld om haar te overtuigen om stil te blijven, maar daar zou niets uit zijn gekomen. ,,Het was een gespannen gesprek waar niets uit is gekomen”, aldus een bron.

Meer DenD