Britse classificatie Mary Poppins na zestig jaar verhoogd

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

In het Verenigd Koninkrijk is de leeftijdsclassificatie van de film Mary Poppins bijna zestig jaar na de release verhoogd. De daarvoor verantwoordelijke British Board of Film Classification (BBFC) heeft het label aangepast om “discriminerend taalgebruik”.

Mary Poppins had de status U, wat betekent dat iets waarschijnlijk geen materiaal bevat dat kan beledigen of beschadigen. Nu wordt met het label PG aangegeven dat ouders moeten opletten, omdat sommige scènes mogelijk niet geschikt zijn voor jonge kinderen. De classificatie is alleen aangepast voor de bioscoopversie. De film keert volgende maand namelijk terug in de Britse bioscopen.

De BBFC wil niet vertellen welk “discriminerend taalgebruik” de aanleiding was voor de verandering. Volgens de Britse krant de Daily Mail gaat het om het woord ‘Hottentot’, een verouderde en beledigende term voor het Zuid-Afrikaanse volk Khoikhoi.

De wijziging geldt vooralsnog alleen voor het Verenigd Koninkrijk. In Nederland staat de Kijkwijzer op ‘alle leeftijden’. Een woordvoerster laat weten dat de classificatie op de website wordt aangepast indien er iets verandert. Of er gesprekken gaande zijn, is niet duidelijk. Over lopende kwesties worden nooit uitspraken gedaan, aldus de zegsvrouw.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck