Britse koninklijke tradities bij kerstdiner onthuld

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Voor het eerst is Meghan Markle aanwezig bij het jaarlijkse kerstdiner van koningin Elizabeth. Hopelijk licht Harry haar goed in, want de koningin hecht veel waarde aan punctualiteit.

Cadeau

Een van de bediende die jarenlang heeft gewerkt voor het Britse koninklijk huis vertelt het volgende: ,,Op de dag zelf zijn de koks om 6.00 uur in de keuken om de lunch stipt om 13.00 uur te serveren. Geen minuut vroeger of later. Daarna komt de familie samen om naar de speech van de koningin te kijken. Om 16.00 uur volgt de middagthee, het buffet start om 20.00 uur.” Bij het vertrek krijgen alle gasten een cadeautje mee.

Het traditionele Britse kerstmenu bestaat uit een lunch met garnalen of kreeft, een geroosterde kalkoen, spruitjes en wortels. Zeven uur later krijgt de familie een uitgebreid buffet voorgeschoteld met tot wel twintig verschillende gerechtjes.

Naar verluid zou de Koningin een ‘no ring, no bring’ afspraak hebben. Dat betekent dat zolang een partner nog niet verloofd is met een lid van het koningshuis, deze niet meegenomen mag worden naar het kerstdiner.

Tags

KERSTDINERKERSTMISKONINGIN ELIZABETHMEGHAN MARKLEPRINS HARRYPRINS WILLIAMVERLOOFD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck