Oorlog tussen Prins Harry en de pers

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Prins Harry is de pers spuugzat. Nadat de kranten zijn telefoon hebben gehackt en illegaal een aantal voicemail berichten hebt beluisterd, besluit Harry een rechtszaak aan te spannen tegen The Sun en Daily Mirror. Bijna alle media pakken uit met dit nieuws op de voorpagina. Op de aangeklaagde tabloids na.

Geëscaleerd

,,Prins Harry verklaart oorlog aan tabloids” schrijft The Guardian. ,,Harry opent aanval op de pers” is de kop van The Telegraph. Dat de Britse prins juridische stappen onderneemt wat betreft de acties van de tabloids gaat niemand onopgemerkt voorbij. Sterker nog, de overige media escaleert dit nieuws juist. Vrijdag werd bekend gemaakt dat Harry naar de rechter stapt voor dit ongeval.

Nog meer aanklachten

Dit is niet de eerste aanklacht van de afgelopen dagen. De Britse voorpagina’s verwijzen voornamelijk naar het voorval van begin deze week. Mail on Sunday zou namelijk een privébrief van Harry zijn vrouw Meghan Markle hebben gepubliceerd zonder enige toestemming. Deze brief was persoonlijk bedoeld naar haar vader. De hertog van Sussex maakte eerder de week bekend een zaak aan te spannen tegen de krant.

Pesten

Prins Harry is ervan overtuigd dat de Mail on Sunday ”opzettelijk denigrerende en valse verhalen” te verspreiden over het koppel. Hij noemt het “pesten” en is bang dat de “geschiedenis zich herhaalt”. Waarbij hij doelt naar het overlijden van zijn moeder, prinses Diana.

Tags

AANKLACHTBRITS KONINGSHUISMEGHAN MARKLEOORLOGPERSPRINS HARRYRUZIETABLOID

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck