Britse media voorzien ook straf voor Manchester City in Engeland

Door:
16-02-2020

Manchester City moet ook vrezen voor sancties in de Premier League. Diverse Britse media meldden dat ook de Engelse voetbalcompetitie een nader onderzoek gaat doen naar financiële malversaties in met name de jaren 2012 tot 2016. Op basis van lang onderzoek kwam de Europese voetbalbond UEFA tot de conclusie dat de Engelse topclub de regels van Financial Fairplay heeft overtreden. De club van trainer Pep Guardiola mag de komende twee seizoenen niet aan de Champions League meedoen.

Hoewel de UEFA en de Engelse Premier League verschillende regels hanteren is het verschil niet zo groot “om de indruk te wekken dat wanneer City de Europese regels heeft overtreden, dat ook in de Premier League het geval is”, meldt de BBC. Volgens de Britse krant The Independent is puntenaftrek in de competitie een reële optie. City kreeg van de UEFA ook een boete van 30 miljoen euro. De met geld uit Abu Dhabi gefinancierde club heeft wel aangekondigd in beroep te gaan tegen de straf.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen