Brit (99) loopt rondjes voor coronavirus. Opbrengst: 12 miljoen pond!

veteraan corona|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Over de hele wereld zetten vele duizenden mensen zich in om het coronavirus te bestrijden en om geld in te zamelen voor ziekenhuizen, zorgmedewerkers en onderzoekers die een vaccin maken. Zelfs een 99-jarige Britt besloot niet stil te blijven zitten en zijn steentje bij te dragen.

Veteraan Tom Moore is 99 jaar oud en heeft inmiddels ruim 12 miljoen pond opgehaald met zijn actie! Hij loopt met zijn rollator open neer in zijn tuin in het Engelse Bedfordshire. Hij wil de tuin in totaal honderd keer op en neer lopen en hij had er ook nog eens haast bij. Hij wilde namelijk die 25 meter honderd keer gelopen hebben voor 30 april, want dan wordt Tom honderd jaar oud. Dat doel is inmiddels al bereikt en Tom kan dus weer wat rustiger aan doen, maar zal op 30 april wel weer aan het werk moeten. Er is namelijk een actie opgezet door een achtjarig meisje dat mensen oproept massaal verjaardagskaarten te sturen naar Tom.

1200 pond per minuut!

Het doel van de man was om duizend pond op te halen voor het ziekenhuispersoneel. Hoewel hij pas een week bezig is met zijn actie heeft hij dus al ruim zes miljoen pond opgehaald! Dat betekent dat hij ongeveer 72.000 pond per uur binnen krijgt en dus 1200 pond per minuut! Meer dan 255.000 duizenden mensen hebben geld gedoneerd aan de veteraan.

Tags

BRITTCORONAVIRUS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck