Britt oogst bewondering met ‘donorverhaal’ van vader

Door: DitjesenDatjes
09-02-2018

Veel kijkers van De Wereld Draait Door keken gisteravond vol bewondering naar de emotionele Britt Dekker. Volgens velen heeft zij binnen vijf minuten heel wat mensen overtuigd om donor te worden.

Organen

De vader van Britt is afgelopen november overleden nadat hij op zijn hoofd gevallen was in zijn bakkerij. Per toeval kwam de familie van Britt erachter dat haar vader een donorcodicil had, en organen wilde doneren. De keuze van haar vader heeft inmiddels zes levens gered.

In een kort maar krachtig gesprek vertelt Britt over de gedachten die destijds door het hoofd van haar en de rest van de familie gingen. “Wij moesten met z’n allen bepalen of hij alles wilde doneren, en toen dachten we ‘wij kunnen hem niet meer terugkrijgen’. Nu kan hij wel heel veel mensenlevens. Het is best wel heftig. Ik wilde mijn vader terug, maar hij was niet meer te redden en nu gaan ze voor iets anders.”

“Wij waren heel verdrietig, maar we wisten ook dat er door heel Nederland families waren die werden opgebeld met ‘kom naar het ziekenhuis, want je krijgt een nieuw orgaan’. Zij gingen afscheid nemen van hun familieleden, en door mijn vader hoeft dat niet. Ik had mijn vader toch niet meer teruggekregen. Dus of hij nou gecremeerd wordt of hij kan iemand redden. Je zou zelf maar een nieuwe nier nodig hebben.”

 

Reacties

Op Twitter reageerden mensen vol bewondering. Haar oprechte en emotionele verhaal heeft veel mensen geraakt.

Toen Britt eind januari ook al te gast was bij De Wereld Draait Door werd er al net zo positief gereageerd. Volgens kijkers is zij nog oprecht en eerlijk.

 

Meer DenD