Britt Dekker afgebrand door Henny Huisman

Britt Dekker
Door: Charlotte Wijnen
18-06-2021

Nadat Henny Huisman de strijdbijl heeft begraven met Marco Borsato, gaat hij de volgende BN’er afkraken. Nu is Britt Dekker de klos…

‘Vreemde eend in de bijt’

Henny Huisman heeft er een handje van om op de klaagstoel te zitten en zijn tv-collega’s stuk voor stuk af te branden. De strijdbijl met Marco Borsato heeft hij begraven, dus nu is iemand anders aan de beurt. Deze keer geeft hij de eer aan Britt Dekker, die we volgens Henny geen tv-talent mogen noemen.

,,Zij is voor een paardenprogramma leuk. Ik heb niks tegen haar, maar een paardenprogramma presenteren is natuurlijk iets heel anders dan bijvoorbeeld het Gouden Televizier-Ring Gala”, klaagt hij in weekblad Weekend. ,,Als ze het alleen doet kun je nog denken: een vreemde eend in de bijt, dat is wel grappig.”

‘Britt voegt niet veel toe’

Maar het programma We Want More presenteerde Britt samen met Wendy van Dijk. Een foute keus, volgens Henny. ,,Wendy is een vakvrouw, en in mijn ogen voegt het niet veel toe dat Britt ernaast staat.”

Volgens Henny lukt het Britt voor geen meter om de kandidaten in het programma gerust te stellen, wat wel de bedoeling is. ,,Britt is zélf nog zenuwachtig dan de talenten. Dan heeft het geen zin”, klaagt hij. ,,Wendy kan het programma met het grootste gemak alleen doen.”

Meer DenD