Britt Dekker geeft oud-collega Ali B ervan langs: ‘Ziek in zijn hoofd’

Door: Charlotte Wijnen
21-01-2022

Britt Dekker is na het kijken van de BOOS-uitzending ‘totaal in shock’. Vooral van de beschuldigingen tegen Ali B is ze geschrokken. ,,Echt een misbaksel.”

Ali B, die als koosnaam lange tijd ‘knuffelmarokkaan’ had, is beschuldigd van verkrachting. Daarvan heeft een slachtoffer aangifte gedaan. Ali B ontkent alles, maar Britt Dekker is niet overtuigd van zijn onschuld.

‘Echt een misbaksel’

,,Ik ben totaal in shock”, liet ze gisteravond weten in VI Vandaag. ,,We wisten dat het erg zou worden, maar ik wist niet dat het zó smerig zou worden van die Ali B. Ik ben echt helemaal overdonderd. Alles heeft mij geraakt, maar bij Ali B vond ik het wel heel ranzig. Echt een misbaksel.”

Britt heeft vorig jaar nog samen met Ali B gewerkt bij We Want More. ,,Een heel groot team van The Voice is meegegaan naar We Want More. Ik heb daar met hem gewerkt en ik moet zeggen dat ik hem altijd al een beetje heftig vond, omdat hij zichzelf heel tof vindt.”

Britt hoopt dat hij gestraft wordt

Zelf heeft ze nooit gezien dat de rapper grensoverschrijdend gedrag vertoont, maar kan wel begrijpen dat jonge meiden tegen hem op kijken. ,,Hij liep altijd wel rond van: ik ben de koning. Als je dan een kandidaat bent… Ik ben zelf ooit als kandidaat bij de televisie gekomen en je kijkt letterlijk tegen iedereen op”, vindt Britt. ,,Hij is ziek in zijn hoofd en ik hoop dat hij gestraft wordt.”

Meer DenD