Britt Dekker maakt diepe indruk met ‘heldenactie’

Door: DitjesenDatjes
02-03-2018

Britt Dekker heeft er eigenhandig voor gezorgd dat honderden dieren die bij de Oostvaardersplassen leven, genoeg te eten hadden.

Hooibalen

‘Paardenmeisje’ Britt Dekker heeft een enorme actie opgezet, om te zorgen dat grazers die bij de Oostvaardersplassen leven niet omkomen door de honger. De actie was een reactie op Staatsbosbeheer, die mededeelde dat de dieren niet gevoerd moeten worden. Dit omdat de sterkste dieren er met het eten vandoor gaan, en de zwakkere niks krijgen.

Britt vond dat onnodig dierenleed, omdat de grazers in deze koude dagen niet genoeg te eten kunnen vinden. Ze heeft ervoor gezorgd dat er 3000 hooibalen in het gebied werden gelegd, zodat de sterke én de zwakkere dieren kunnen eten.

Natuur

Britt vindt het vooral storend omdat de mens het natuurgebied heeft gemaakt en de dieren daarin heeft gezet. Het argument van Staatsbosbeheer ‘laat de natuur z’n werk doen’ gaat volgens Britt dus niet op. Het is geen natuur, maar een gebied gemaakt door mensenhanden. Dan moet je ook voor de dieren zorgen die erin leven, vindt zij.

Op Twitter reageerde mensen positief over Britt:

https://twitter.com/StefanTetelepta/status/969382721813471232

 

Meer DenD