Britt Dekker panisch na overlijden vader

Door: Lies Jansen
11-05-2021

De vader van Britt Dekker kwam een aantal jaar geleden plotseling te overlijden. Een totale shock voor de presentatrice. ,,Met één telefoontje kan een van de belangrijkste personen uit je leven worden weggehaald”, aldus de 29-jarige presentatrice die daarna totaal panisch werd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Zo snel, zo onwerkelijk’

Dit openhartige verhaal vertelt Britt aan het blad Beau Monde. In 2017 overleed de vader van de jonge presentatrice. ,,Ik zou naar Zuid-Afrika vliegen voor mijn YouTube-kanaal, een week met paarden over de savanne trekken. De dag voor ik zou gaan kwam mijn vader ongelukkig ten val”, aldus Britt. Deze val werd haar vader fataal. ,,De volgende dag is hij overleden.” Over de dood zegt de 29-jarige presentatrice: ,,Zo snel, zo onwerkelijk.”

Paar keer per dag in paniek door belletje

Het was vooral haar mobiel die Britt soms tot wanhoop dreef. ,, Anderhalf jaar lang was ik panisch. Ik deed mijn ding, ging door met leven – want ik ben positief ingesteld – maar als mijn mobiel ging, schrok ik. Ik was een paar keer per dag in paniek, omdat ik wist dat van het ene op het andere moment je wereld op zijn kop kan staan.” 

John de Mol cruciaal

Een verschrikkelijk periode brak aan voor Dekker. Degene die haar liet inzien dat telefoontjes ook heel leuk kunnen zijn, is John de Mol. Hij nam contact op met de presentatrice om een deal voor te stellen. ,,En toen kreeg ik een telefoontje dat John de Mol me mijn droompaard George wilde geven, in ruil voor een aantal programma’s. Hét moment dat ik me realiseerde dat een telefoontje ook extreem leuk kan zijn.” 

Paard George heeft haar gered

Paard George veranderde het leven van Britt drastisch. De presentatrice geeft zelfs aan dat dit paard haar heeft gered. ,,Hij herinnert me er dagelijks aan dat hele toffe dingen ook uit het niets kunnen gebeuren. Dit paard heeft me gered”, aldus Britt over haar nieuwe vriend voor het leven. 

Meer DenD