Britten iets meer geld kwijt aan koninklijke familie

Door: DitjesDatjes
24-06-2021

De Britten betalen per persoon 1,29 pond (anderhalve euro) voor de koninklijke familie. Dat blijkt uit het financieel jaarverslag van de royals. Vorig jaar was dat nog 1,23 pond. Het totale bedrag dat koningin Elizabeth en de rest van haar familie ontving kwam uit op bijna 86 miljoen pond (100 miljoen euro).

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De royals krijgen het geld via de Sovereign Grant. Dat is een bedrag dat de regering ieder jaar aan de koninklijke familie betaalt om de officiële taken te kunnen uitvoeren. Het bedrag bestaat uit twee delen. Zo is er 51 miljoen pond voor officiële reizen, onderhoud van onroerend goed en de bedrijfskosten van het huishouden van The Queen. Daar bovenop ontvangt Elizabeth nog eens ruim 34 miljoen voor reserveringen.

De Sovereign Grant is een deel van de koninklijke inkomsten. De royals halen verder geld binnen door het openstellen van kastelen en paleizen die in hun bezit zijn. Vanwege de coronapandemie is daar in het boekjaar dat loopt van maart 2020 tot maart 2021 niet veel van terecht gekomen. Het bedrag kwam uit op 9,4 miljoen pond en dat betekende een neergang van 53 procent.

Uit het financieel jaarverslag blijkt dat het Britse koninklijk huis meer heeft uitgegeven dan dat er inkomsten werden gegenereerd. Vooral Buckingham Palace bleek een hoge kostenpost. Koningin Elizabeth was ruim 17 miljoen kwijt. Dat bedrag was zo hoog vanwege renovaties.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD