Britten lachen om ongeluk prins Philip

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Britse prins Philip is het gesprek van de dag op social media. De 97-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth stapte donderdag na een flinke botsing ongedeerd uit zijn gekantelde auto en dat leidde tot heel wat grappen op internet.

“Geen wonder dat er Pacifische eilanden zijn die hem als een God vereren”, aldus een twitteraar, die daarmee verwijst naar een stam op de Oceanische eilandengroep Vanuatu die Philip als god eert. Ook verschenen er filmpjes online waarin de prins als superheld Ironman uit het vuur stapt. Anderen grapten dat het ongeluk een metafoor was voor de brexit. Het paleis en de veelgeplaagde premier Theresa May zouden hebben samengespannen om de brexit van de voorpagina’s van de kranten te krijgen. Aan Philip de eer om daar voor te zorgen.

Maar niet iedereen ziet er de humor van in. “Echt? Met alles wat er in dit land speelt, denkt de BBC dat het gepast is om het nieuws te openen met het bericht dat prins Philip een deuk in zijn auto heeft, en daarna pas over brexit te praten. Prioriteiten?”, twittert een verontwaardigde vrouw. Er werden ook vergelijkingen gemaakt met de levensgevaarlijke challenge die ontstond door de Netflixfilm Bird Box, waarbij iemand geblinddoekt het verkeer in gaat. Daarbij werd driftig gefotoshopt met afbeeldingen van een geblinddoekte Philip.

Koningin Elizabeth werd in de reacties niet vergeten. Er werd druk gefantaseerd over het gesprek dat de twee op Sandringham met elkaar zouden hebben. Iemand plaatste een foto met de prins achter het stuur en de Queen die door het open raampje met hem praat. “Philip, je hebt onze no-claimkorting om zeep geholpen”, staat erbij.

 

 

Tags

AUTOBRITTENONGELUKPHILIPPRINS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck