Is prins Charles zijn populariteit kwijt?

Prins Charles
Door: Eva Steins
08-04-2021

Als het aan de Britten ligt is het niet prins Charles die koningin Elizabeth zal opvolgen, maar een andere prins. Volgens een nieuw onderzoek van opiniepeiler hebben de Britten liever prins William dan zijn vader Charles als opvolger wanneer Elizabeth aftreedt…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De stem van het volk luidt duidelijk: 47 procent van de deelnemers aan de peiling koos voor William als volgende koning. Charles lijkt hiermee zijn populariteit kwijt te zijn, al is hij nog steeds de eerste in lijn van de troonopvolging. Slechts 27 procent van de deelnemers ziet hem als de ideale opvolger.

‘Beste keuze’

Natuurlijk wordt de troonopvolging niet bepaald door het Britse volk, maar de directeur van DeltaPoll vindt wel dat de uitslag een duidelijke voorkeur van de Britten zien. ,,Prins William is volgens hen de beste keuze”, schrijft Joe Twyman op Twitter.

Prins Harry is nog minder populair als troonopvolger. De broer van William is voor slechts 8 procent van de deelnemers een geschikte koning. Vooral 65-plussers vinden dat hij zijn zesde plek in de lijn van de Britse troonopvolging niet meer zou verdienen. Onder jongeren tot 24 jaar wordt de echtgenoot van Meghan iets meer gesteund. Ruim 23 procent vindt Harry nog steeds een geschikte koning. De aanleiding voor de daling van zijn populariteit wordt volgens DeltaPoll veroorzaakt door de breuk van Harry en Meghan met het Britse hof.

Meer DenD