Broer Bridget verbrak contact voor elf jaar

Bridget Maasland
Door: DitjesenDatjes
24-01-2020

De band tussen Roxeanne en André is al jaren slecht. Voor Bridget misschien wel wennen om in zo’n familie terecht te komen, maar zelf weet ze er ook alles van. Ze heeft namelijk elf jaar lang geen contact gehad met haar broer, met wie ze ooit zo close was.

Eigen weg volgen

,,Hij had het gewoon nodig”, zegt Bridget in Linda’s Zomerweek over de breuk tussen haar en haar broer Bryan. ,,Mijn broer en zijn vriendin wilden even hun eigen weg volgen. Ik heb hem een keer opgezocht, nadat een vriend uit een vriendengroep van ons was overleden. Ik had hem toen een jaar of zes niet gezien. Ik dacht toen: wat nou als ik morgen onder een tram loop of als er iets met mij gebeurt? Dan wil ik toch dat hij weet dat ik er alles aan had gedaan: dat het niet mijn schuld was dat we elkaar niet meer zagen.”

Die ontmoeting zorgde er niet voor dat het contact werd hersteld, want nog jaren daarna spraken ze en zagen ze elkaar niet. Uiteindelijk zocht Bryan toch weer contact met Bridget, was zij destijds best moeilijk vond. ,,In eerste instantie dacht ik: ik heb hier helemaal geen zin in. Maar dan kijk je iemand aan en denk je: het is toch wel mijn familie.”

Aan te moedigen?

Misschien lukt het Bridget om haar vriend André te steunen en misschien hem aan te moedigen weer voorzichtig contact te zoeken met zijn zus. Het namelijk bekend dat bij Roxeanne de deur op een kier staat en dat het vooral André is die weigert de banden te herstellen.

Meer DenD