Broer Kate Middleton openhartig over depressies

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

James Middleton, de broer van Kate Middleton, heeft onlangs een van zijn grootste geheimen met de media gedeeld: hij lijdt aan depressies. Hij heeft dit verteld omdat zijn zus, haar man prins William en schoonbroer prins Harry de stichting ‘Heads Together’ hebben opgericht. Deze stichting vraagt aandacht voor mentale gezondheid.

Glazige ogen

,,Elke nacht probeerde ik het te negeren, maar het was alsof er tien verschillende radiostations in mijn hoofd afspeelden. Overdag sleepte ik me uit bed om naar mijn werk te gaan, waar ik met glazige ogen naar het computerscherm tuurde terwijl ik de uren aftelde dat ik weer naar huis mocht”, vertelt James aan The Daily Mail. ,,De eenvoudigste dingen, tandenpoetsen of mijn e-mail openen, lukten niet meer, net als communiceren. Alle kleur en emotie waren uit mijn leven verdwenen. Alles was grijs.”

Dieptepunt

Op zijn dieptepunt, eind 2017, reed James met zijn vijf honden, en een koffer vol spullen naar het Britse nationale park Lake District. Niemand wist dat hij daar was. Hij verbleef in een afgelegen hut, en probeerde zijn gedachten weer rustig en onder conrtrole te krijgen.

Inmiddels gaat het beter met James. ,,Ik zal nooit beweren dat ik helemaal genezen ben, maar ik voel me als herboren.”

Tags

DEPRESSIEENGELANDMENTALE PROBLEMENPRINS HARRYPRINS WILLIAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck