Broer Monique Westenberg was ook zwaar verslaafd

Broer Monique al 4 jaar sober
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Monique Westenberg laat in een emotioneel bericht op Instagram weten dat niet alleen de vader van haar kind, maar ook haar broer zwaar verslaafd is geweest. ,,Ik ben ontzettend trots op deze twee belangrijke mannen in mijn leven.”

Nadat de documentaire van André Hazes in première is gegaan, onthult Monique dat hij niet de enige persoon in haar leven is die kampt met verslavingen. Ook haar broer Mathieu is voor lange tijd verslaafd geweest.

Vier jaar sober

Mathieu Westenberg was gisteren vier jaar sober en dat deelde hij via zijn Instagram. Monique is ontzettend trots op hoe hij met deze strijd is omgegaan. ,,Naast de vader van mijn zoon, is ook mijn broer de strijd aangegaan tegen zijn verslavingen en is nu vier jaar sober. Ik ben ontzettend trots op deze twee belangrijke mannen in mijn leven”, schrijft Monique in Instagram Stories.

Volgens Monique is het ongelofelijk zwaar om de mensen van wie je zo houdt zo te zien lijden. ,,En toe te kijken hoe ze zichzelf en de mensen om zich heen langzaam slopen.”

Loodzwaar

Afkicken is een lang proces, zo legt Monique uit. ,,De stap zetten om toe te geven is één, de strijd aangaan is twee, maar om daarna de ‘boze wereld’ weer in te stappen en het vol te houden is het zwaarst. Het is niet alleen het stoppen met hetgeen waar je verslaafd aan bent, het is een nieuw leven creëren waarin het makkelijker voor je moet worden niet weer te gaan drinken/gebruiken!”

Ook voor Jerney, de vrouw van Mathieu, was het volgens Monique loodzwaar. ,,Als zus en als partner (ook alle respect voor mijn schoonzus Jerney), was het vaak zwaar kan ik je vertellen en ik ben blij dat het nu allemaal naar buiten is zodat erover gesproken kan worden en er hopelijk nog meer mensen geholpen kunnen/willen worden.”

Tags

ANDRÉ HAZESMONIQUE WESTENBERGVERSLAVING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck