Broer Stavros T.: ‘Ik zoek hem niet op in de gevangenis’

Stavros T. zit al maanden in voorarrest. In een van de woningen van de man van Amanda Balk werden 4200 wietplanten hennepplanten gevonden, met een straatwaarde van 1,2 miljoen euro. Familieleden van Stavros zijn niet zo rouwig om zijn arrestatie, want Stavros heeft niet alleen zichzelf, maar ook hen in de problemen gebracht.

Failliet

De ouders van Stavros hebben 35 jaar lang het goedlopende Griekse restaurant Olympia in Delft gehad. Toen zij met pensioen gingen, nam Stavros de zaak over. ,,In 2012 heeft de vader zijn zaak overgedaan aan Stavros en die heeft de zaak helemaal naar de afgrond geholpen en is failliet gegaan”, zegt de groenteman met wie Stavros zaken heeft gedaan, en nog duizenden euro’s moet krijgen van de crimineel tegen weekblad Story. ,,Wat zijn ouders in ruim dertig jaar tijd opbouwden, heeft hij in een paar jaar tijd tot de grond toe afgebroken.”

,,Nu durft zijn vader zijn auto niet eens meer in de buurt van het Griekse restaurant van zijn oudste zoon Filippos in Rijswijk te parkeren, omdat hij bang is om opmerkingen naar zijn hoofd te krijgen”, gaat de groenteman verder.

Opzoeken

Filippos, de broer van Stavros, zegt het volgende tegen het weekblad: Ik heb zelf geen contact met hem, eigenlijk al jaren niet meer.” Samen met zijn ouders is Filippos wel naar de bruiloft van Stavros en Amanda geweest. Dat leek de familiebanden goed te doen, maar niet veel later werd Stavros opgepakt. ,,Mensen maken fouten en daarvoor moeten ze boeten. Ik ga hem niet opzoeken in de gevangenis. Ik heb daar niets te zoeken. Hij zal geen levenslang krijgen, dus hij zal vanzelf wel weer een keer tevoorschijn komen.”