Broers blijven in de cel in zaak overleden meisje Lotte

Door:
22-04-2021

ALMELO (ANP) – De twee broers uit Almelo die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van een 14-jarige Lotte begin dit jaar, blijven voorlopig nog in de cel. Ze moesten donderdag voor het eerst voor de rechtbank in Almelo verschijnen. Het ging om een voorbereidende zitting, achter gesloten deuren. Dat is omdat de jongens destijds minderjarig waren. De oudste broer is inmiddels 18 jaar, de jongste is 15.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De volgende zitting is op 6 juli en ook dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Dat liet een woordvoerder van de rechtbank na afloop weten.

Het lichaam van Lotte uit Almelo werd op 10 januari na een melding gevonden in een sloot achter een bedrijventerrein aan Het Wendelgoor in Almelo. De broers en hun vader werden kort daarna opgepakt. De vader is een maand later vrijgelaten. Volgens regionale media had het meisje een relatie gehad met beide broers. Die fatale dag zou er ruzie zijn ontstaan. Het Openbaar Ministerie verdenkt vader en zonen van betrokkenheid bij de dood en het wegmaken van het lichaam van het slachtoffer.

 

ANP

 

 

Meer DenD