Bron zegt dat Trump experimenteel medicijn krijgt

Donald Trump|Trump voordat hij het ziekenhuis ingaat|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

President Trump (74) krijgt in Walter Reed ziekenhuis in Washington, waar hij gisteravond per helikopter naartoe is gebracht, het experimentele medicijn Remdesivir toegediend. Daarmee hopen zijn artsen de verschijnselen van corona in te dammen.

Trump zou verhoging hebben en last hebben van hoestbuiten. De president ligt niet aan de beademing.

De arts van Trump dr. Sean Conley meldde dat de president een injectie heeft ontvangen met een 8 gram dosis cocktail met anti-lichamen Regeneron polyclonal. Daarnaast ontving hij een vitamine D tablet, plus aspirine. De komende uren wordt bekeken wat er verder nog moet gebeuren.

Volgens medicus Conley gaat het ‘erg goed’ met de president.

Medicijn

Remdesivir is een van de medicijnen die voorop lopen in de strijd tegen corona. Het zorgt ervoor dat de ziekte niet verergert bij patiënten met verschijnselen.

Amerika hield de adem in toen bekend werd dat Trump naar het ziekenhuis werd getransporteerd. Volgens een prominente reporter van CNN is de besmetting van Trump ‘serieus’. Dat heeft hij gehoord vanuit zijn bronnen in het Witte Huis.

Donald Trump zelf meldde gisteravond via een video dat hij denkt dat het goed met hem gaat.

Meer besmettingen

Ondertussen blijkt dat veel mensen uit de omgeving van Trump inmiddels ook besmet zijn. Behalve naaste medewerkster Hope Hicks, is ook Kellyanne Conway getroffen en zijn campagne manager Bill Stepien. Conway was officieel al weg uit het Witte Huis. Haar dochter Claudia Conway is kwaad dat haar moeder (die geen mondkapje droeg) haar gezin heeft blootgesteld aan corona.

Het vermoeden is dat de besmetting van Trump mogelijk heeft plaatsgevonden rond de benoemingsprocedure bij het hoogerechtshof. Want ook de senatoren Thom Tillis en Mike Lee van de commissie Juridische Zaken hebben corona.

Kijk hier naar de video van gisteravond die is gemaakt door zijn zoon en op Twitter is gezet door de president:

Dit is het medische rapport van gisteravond:

Tags

CNNPRESIDENT TRUMPREMDESIVIR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck