Broodje kaas als lunch voor uitblinkers op paleis Noordeinde?

Uitblinkerslunch met de koning.
Door: Ditjes en Datjes
13-12-2022

Omringd door ‘kritische journalisten, zoals Antoinette Hertsenberg en Paul Witteman, ontvingen Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima op paleis Noordeinde Nederlandse ‘uitblinkers’ uit de kunst, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Toch een beetje nerveus verschenen daar onder andere musicalzangeres Pia Douwes, motorcroser Etienne Bax, zangeres Hadewych Minis, maar ook dus populaire tv-presentatoren Antoinette Hertsenberg en Paul Witteman. Beiden zaten glunderend op de eerste rij bij het koningspaar. Trots als pauwen vanwege de uitnodiging.

Minis wordt door de Rijksvoorlichtingsdienst trouwens ‘acteur’ genoemd (!) en schrijfster Mariken Heitman is in het vocabulaire van de voorlichtingsdienst ‘schrijver’.

Onder de genodigden waren nogal wat winnaars van een ‘Tegel’, een journalistieke prijs in Nederland. Wat er precies op het menu stond voor de lunch werd niet bekend gemaakt, het zal geen broodje kaas zijn geweest.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. 

Wie wil weten wie de ‘uitblinkers’ zijn die bij de lunch aanwezig waren, klik HIER.

Foto: ©Rotapool /ANP/Sem van der Wal

Meer DenD