Bryan Singer treft schikking in misbruikzaak

LOS ANGELES – Bryan Singer trekt de portemonnee om een einde te maken aan een langlopende rechtszaak waarin hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige jongen. De Amerikaanse regisseur betaalt 150.000 dollar aan het vermeende slachtoffer. Alle partijen gaan akkoord met de schikking, meldt Variety.

Cesar Sanchez-Guzman zou in 2003 door Singer zijn misbruikt tijdens een bootfeest in Seattle. Het slachtoffer, dat claimt dat hij tegen zijn wil orale en anale seks met Singer had, was toen 17 jaar oud.

Singer heeft de aantijgingen altijd ontkend. En ook nu blijft hij zeggen dat hij niets heeft misdaan. De regisseur beweert zelfs dat hij nooit op het feestje was en het slachtoffer ook niet kent. Het feit dat hij nu betaalt is puur omdat de proceskosten anders hoger uitvallen dan de nu getroffen schikking.

Singer is in de afgelopen vijf jaar meerdere keren beschuldigd van misbruik van minderjarige jongens of pogingen daartoe. In januari publiceerde The Atlantic een verhaal waarin nog eens vier mannen stellen dat Singer zich aan hen heeft vergrepen toen ze minderjarig waren.

 

BuzzE