Buitenlandse Zaken bereid influencer Armani L’Goumani te helpen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt de Nederlands-Marokkaanse Armani L’Goumani, die volgens verscheidene media vastzit in Marokko, hulp aan. Dat laat een woordvoerder van het ministerie weten aan het ANP. Volgens het Rotterdamse mediabedrijf Rijnmond, dat contact heeft gehad met de influencer, wordt ze vastgehouden nadat ze had meegedaan aan een Marokkaanse blind dating-show op YouTube.

“We hebben tot nu toe geen verzoek tot consulaire bijstand ontvangen”, laat de zegsman van het ministerie weten. “We staan klaar om consulaire bijstand te verlenen als dat op prijs wordt gesteld.” Na L’Goumani’s deelname aan het datingprogramma ontstond ophef, onder meer door haar volgens sommigen te korte rok. Ook het feit dat ze haar blind date liet kiezen door een hond werd niet op prijs gesteld.

L’Goumani werd op het vliegveld tegengehouden toen ze op weg terug was naar Nederland. “Er werd mij verteld dat ik me moest melden bij de dichtstbijzijnde politie voor enkele vragen in verband met een onderzoek dat loopt”, vertelde de 20-jarige influencer eerder aan Rijnmond. Ze huurt tot ze terug mag een appartement in Marokko.

Het was niet haar bedoeling om mensen te beledigen, laat ze weten. “Het was meer voor de fun. Ik respecteer de normen en waarden van Marokko, ondanks dat ik niet de enige ben die er misschien zo bijloopt.” Als ze dit had geweten, had ze nooit meegedaan, vervolgde ze tegenover Rijnmond. “Ik hoop niet dat ik vast ga zitten.” Voor ‘opzettelijke naaktheid en onfatsoenlijkheid’ staat in Marokko volgens de omroep twee jaar celstraf en een boete van 50 euro.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck