Buma Awards uitgereikt aan meest succesvolle tekstschrijvers

Door: DitjesDatjes
16-05-2022

In theater Spant! in Bussum worden maandagmiddag de Buma Awards uitgereikt. Dit zijn de prijzen voor de meest succesvolle componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers achter de hits van het afgelopen jaar. De presentatie is in handen van Giovanca Ostiana.

Behalve de populariteitsprijzen wordt er ieder jaar ook een aantal juryprijzen uitgereikt. De Lennaert Nijgh Prijs gaat bijvoorbeeld naar de beste tekstdichter en de Lifetime Achievement Award is bedoeld voor een componist die uitzonderlijk en langdurig gepresteerd heeft. Die award mag Ilse DeLange dit jaar in ontvangst nemen. De 45-jarige zangeres ontvangt de prijs voor de bijdrage die ze al meer dan 25 jaar levert aan de Nederlandse muziekindustrie.

De Gouden Harp gaat deze keer naar ADE-grondlegger Anna Knaup, werd eerder al bekendgemaakt. Zij was betrokken bij de eerste jaren van het Amsterdam Dance Event, dat in de loop der jaren uitgroeide tot ’s werelds grootste clubfestival met jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers.

“Zij zijn doorgaans niet degenen die in de schijnwerpers staan, maar met de Buma Awards zorgen wij ervoor dat zij wel de eer krijgen die ze verdienen”, zei Bernard Kobes, directeur van Buma/Stemra, eerder over de prijswinnaars.

Vorig jaar werden de prijzen vanwege de coronapandemie tijdens een bescheiden awardshow uitgereikt in het Bimhuis in Amsterdam. Toen gingen de awards onder anderen naar Ruud Bos (Multimedia), Thijs van Leer (Lifetime Achievement), Belinda Meuldijk (Lennaert Nijgh) en Van Dik Hout (Gouden Harp).

 

BuzzE

 

 

Meer DenD