Buren boos op filmende Gerard Joling

Gerard Joling
Door: Tanja Brouwer
07-08-2020

In de omgeving van de woning van Gerard Joling klinken regelmatig sirenes. Eén keer omdat er er drie gemaskerde mannen bij de zanger probeerden in te breken, maar regelmatig voor zaken die helemaal niets te maken hebben met Gerard. Toch pakt de zanger regelmatig zijn telefoon en filmt alle commotie, tot ergernis van zijn buren. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Dit is niet goed hoor’

Toen Gerard, in gezelschap van Irene Moors, eens terugkwam van een lunch, zag hij politieauto’s met loeiende sirenes door zijn straat rijden. In de buurt deed de politie een inval in een pand. Gerard twijfelde geen moment, pakte zijn telefoon en filmde alles. ,,Er is wel wat aan de hand hoor, jongens”, zegt Gerard in het filmpje. ,,Acht politieagenten. Dit is niet goed.”

Terwijl de zanger geen idee had waarom de politie de inval had gedaan, bleef hij filmen. Niet alleen de politieagenten waren te zien, maar ook een aantal buren en reclameborden van bedrijven die vlakbij het pand gevestigd zijn. Daar zijn de eigenaren van deze bedrijven en de buurtbewoners absoluut niet blij mee. ,,Ik was tijdens de politie-inval op vakantie, maar zag in de vlog van Gerard dat mijn reclamebord vol in beeld was”, zegt de boze eigenaar van Jachtwerf de Boeier aan Story. ,,Dat stond allemaal op Youtube.” Volgens de eigenaar lijkt het in het filmpje net alsof de inval bij hem is, in plaats van het pand ernaast. 

Werken aan populariteit?

De buurvrouw van Gerard vond het ook niet leuk zichzelf terug te zien. ,,Gerard was weer leuk bezig, maar niet heus”, zegt zij. ,,Hij moet ook wat aan zijn populariteit doen in deze tijden. Gerard heeft weer een hoop kijkers getrokken. We staan er weer lekker op.”

Inmiddels is er meer duidelijkheid over waarom de politie in het pand was: een bewoner had met een pistool gezwaaid op straat. De vraag is natuurlijk of Gerard volgende keer langer nadenkt over het filmen van zijn buren.

Meer DenD