Buren de dupe van daklozen in De Sleutel

De Sleutel
Door: Tanja Brouwer
04-11-2019

In het programma De Sleutel helpen Beau van Erven Dorens en zijn team daklozen aan onderdak. Voor de daklozen natuurlijk prachtig, want zij krijgen een tweede kans. Voor hun nieuwe buren is het echter niet zo’n feest.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Woede

Zwollenaar Sunil heeft de harten van veel kijkers veroverd, maar de harten van zijn nieuwe buren heeft hij nog niet voor zich kunnen winnen. Sinds kort heeft hij een woninkje gekregen. Hoewel hij veel begeleiding krijgt en leert om zelfstandig te wonen, lijkt hij zich niet te kunnen gedragen als normale buurman. Buurvrouw Inge Vos, die al jaren in het complex woont waar ook Sunil sinds een half jaar verblijft, is absoluut niet blij met zijn komst. Het dag- en nachtritme van Sunil is niet doorsnee en ’s nachts hoort Inge veel geluiden die uit de woning van Sunil komen. Daarnaast is Sunil ook overdag niet altijd een fijne buurman. ,,Hij kan plotseling in woede ontsteken en richt zich dan op degene die het dichtst bij hem in de buurt is. In de praktijk ben ik dat als zijn buurvrouw best vaak”, zegt Inge tegen het AD.

Voor Sunil zal het een hele uitdaging worden om een goede buurman te worden. Niet alleen omdat hij jaren op straat heeft geleefd, want ook heeft hij nog veel te verwerken. Hij heeft een alcoholprobleem en heeft een moeilijke jeugd gehad. Inge vertelt aan de krant dat hoewel ze het lastig vindt om met zo’n buurman te leven, Sunil wel echt veel geluk wenst. ,,Wij gunnen Sunil echt allemaal het beste, maar op deze plek met deze woningen werkt het niet. We worden als buren nu de dupe van een experiment!’’

Meer DenD