Buren klagen over boerin Saskia

Door: Tanja Brouwer
25-05-2018

Boerin Saskia, een van de nieuwe boeren uit Boer zoekt Vrouw, is opzoek naar een nieuwe liefde. Helaas zal haar nieuwe vriend niet uit de buurt komen, want het regent klachten van buren bij de boerin.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Geiten

De geitenboerderij van Saskia bestaat op dit moment uit 400 melkgeiten en 100 opfokdieren. Hoewel de boerin kan rondkomen van het geld wat ze verdient, wil ze toch uitbreiden. Ze hoopt 800 melkgeiten en 200 fokdieren te kunnen stallen. Buurtbewoners vinden het een verschrikkelijk idee omdat ze bang zijn overlast te krijgen. ,,De vrees voor Q-koorts en stankoverlast zit er goed in bij een aantal inwoners van Amerongen en Leersum”, staat in Nieuwsblad De Kaap.

Volgens een buurtbewoner is er nu al sprake van stankoverlast, en zal de stank dus veel erger worden als het bedrijf van Saskia twee keer zo groot wordt! Toch ziet het ernaar uit dat de droom van de boerin werkelijkheid wordt, want ondanks de klachten heeft ze toch een vergunning van de gemeente gekregen om de geitenstal uit te breiden. Toch bestaat er nog de kans dat de droom van Saskia en haar zonen en schoondochter toch niet in duigen valt.

Liefde

Het gezin is dus druk bezig met toekomstplannen maken voor hun boerderij, en hopen dat Saskia snel steun krijgt van een leuke man. In de kennismaking-aflevering van Boer zoekt Vrouw zei Saskia al tegen Yvon Japsers te verlangen naar sterke armen om haar heen, die ze niet meer heeft gehad sinds haar man overleed.

 

 

 

 

Meer DenD