Burgemeester: held Rudi Hemmes voor altijd verbonden aan Den Haag

Door: DitjesDatjes
14-11-2022

Volgens burgemeester Jan van Zanen van Den Haag zal de naam van Rudi Hemmes voor altijd verbonden blijven met Den Haag. Dat stelt hij maandag in een reactie op het overlijden van Hemmes. De oud-Engelandvaarder overleed zondag op 99-jarige leeftijd.

“Zijn verzet tegen het mensen verachtende naziregime, zijn actieve rol als lid van Prinses Irene Brigade bij de bevrijding van Nederland en in het bijzonder Den Haag, maken hem tot een held,” aldus Van Zanen in een reactie op het overlijden.

Sinds 2013 was Rudi Hemmes ereburger van Den Haag. “Tot op zeer hoge leeftijd vertelde hij scholieren over zijn belevenissen als Engelandvaarder en hoe belangrijk het is om in verzet te komen wanneer de vrijheid in het geding is en mensenrechten met voeten worden getreden. In dankbare herinnering aan Rudi Hemmes zullen wij die boodschap blijven uitdragen”, meldt Van Zanen.

Hemmes wordt zaterdag met militaire eer gecremeerd. De uitvaart zal in Den Haag plaatsvinden. Er worden honderden mensen verwacht. Bij een begrafenis of crematie met militaire eer speelt de krijgsmacht een ceremoniële rol.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD