Burn-out dreigt voor John de Bever: ‘Ik kan geen nee zeggen’

Burn-out voor John de Bever?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

John de Bever en Kees Stevens zijn zowel zakelijk als privé een onafscheidelijk duo. Maar nu het werk begint op te stapelen, merken allebei de mannen dat het te veel wordt. Een burn-out ligt op de loer, want: ,,We kunnen geen nee zeggen.”

De agenda van John de Bever blijft de afgelopen tijd volstromen. Naast grote optredens, treedt John ook nog steeds op bij feestjes zoals een verjaardag. Wordt dat onderhand niet te veel? ,,Het is zo moeilijk om nee te zeggen”, geeft Kees in weekblad Party toe. ,,Als John een manager zou hebben gehad van buitenaf, dan zou die vast en zeker het schema veel strenger hebben bewaakt.”

Alles in eigen beheer

John en Kees hebben er bewust voor gekozen om geen manager van buitenaf te nemen. ,,Dan weet je als artiest niet precies wat er gebeurt”, legt Kees uit. ,,Wij houden dat allemaal in eigen beheer. Dat vinden we fijn.”

‘Kunnen geen nee zeggen’

Maar, dat ze zakelijk niet keihard zijn en hun poot niet altijd stijf houden gaat ook ten koste van John en Kees zelf. ,,Als we ons bijvoorbeeld voornemen om een week vakantie te nemen, en we krijgen een telefoontje dat er iemand een bruiloft heeft of 50-jarig huwelijksjubileum viert of iemand viert zijn of haar 75e verjaardag, dan kunnen we geen nee zeggen”, vertelt John.

Burn-out dreigt

Kees weet dat John en hij soms een stap terug moeten doen, want anders zit John straks met een burn-out thuis. ,,Ik weet dat dat zo is, maar het gaat niet”, zegt Kees. Optredens voor Holland Zingt Hazes en meedoen met de Snollebollekes in het GelreDome zijn dingen die ze simpelweg niet kúnnen afzeggen. ,,Dat zijn dingen waar je van droomt. We zitten niet bij een boekingskantoor en ook niet bij een platenmaatschappij; niemand duwt ons ergens in.”

Wel is het natuurlijk mogelijk om de feestjes, bijvoorbeeld wanneer iemand zijn of haar 75e verjaardag viert, af te zeggen. Maar dat wil John absoluut niet. ,,Dat omaatje vind ik eigenlijk nog belangrijker dan het GelreDome”, besluit hij.

Tags

BURN-OUTJOHN DE BEVERKEES STEVENS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck