Butler: ‘Diana was bang dat haar kinderen werden afgepakt’

Diana
Door: Eva Steins
17-11-2020

Er komen steeds meer en meer heftige details van prinses Diana’s leven naar boven. Diana’s voormalige butler klapt uit de school en vertelt dat Diana nooit over haar boulimia heen gekomen is. Hij vertelt ook dat Diana hierdoor in doodsangst leefde: zij was bang dat door haar ziekte haar kinderen afgenomen zouden worden.

Diana kampte lange tijd met een ernstige vorm van boulimia tijdens haar huwelijk met prins Charles. Op uitgelekte tapes die de prinses zelf ingesproken heeft is te horen dat Diana zelfs de avond voor haar huwelijk een ‘enorme vreetbui’ kreeg. ,,Ik at alles wat ik te pakken kon krijgen. Ik ben toen zo ziek als een hond geworden. Achteraf bekeken was dat een serieuze wakeup-call voor de problemen die ik later zou krijgen.

Institutie

Diana’s voormalige butler en goede vriend, Paul Burell, doet een boekje open over de eetstoornis van Lady Di. In een clip van True Royalty’s Tv legt hij uit waar haar eetstoornis vandaan kwam.

Volgens Paul stelde de aandoening haar in staat een bepaalde controle over haar leven te kunnen behouden, terwijl de grond onder haar wegglipte.

Hij vertelt daarnaast ook dat Diana altijd in angst leefde dat haar eetstoornis bekend werd gemaakt. Zij vreesde in een institutie opgenomen te moeten worden, waardoor ze haar kinderen kwijt zou raken. Als mensen zouden weten dat haar strijd tegen boulimia nooit verdwenen was, vreesde Diana dat haar kinderen William en prins Harry haar zouden worden afgenomen, aldus de voormalige butler.

Angst

,,Je weet dat het belangrijk voor haar was om haar waardigheid te bewaren. Ze probeerde haarzelf op het juiste spoor te houden voor de jongens. Haar angst was dat ze in een instelling zou kunnen worden opgenomen en dat ze haar kinderen zou verliezen,” vertelt de butler.

,,De dingen, de mensen die voor haar het belangrijkst waren in haar leven, waren geen juwelen of kleding, het waren William en Harry.” Diana zou de gedachte dat ze haar kinderen kwijt zou raken niet kunnen verdragen.

,,En als ze haar had afgenomen, zou ze gek zijn geworden, ze zou in stukken zijn gevallen.”

LEES OOK:

‘Meghan net zo slecht behandeld als prinses Diana’

Meer DenD