Buurt niet blij met komst Roelvinkjes

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De familie Roelvink voor het programma ‘Effe geen cent te makken’ een maand wonen in een rijtjeshuis in Tuindorp Oostzaan in Amsterdam. Hun nieuwe buurtbewoners zijn alleen niet blij met de komst de familie, want het programma zou een verkeerd beeld van de wijk geven.

Achterstandswijk

,,Wat velen niet leuk vinden, is dat er nu net wordt gedaan alsof wij in een achterstandswijk wonen, waar mensen met een bijstanduitkering leven”, zegt een buurtbewoner tegen Story. ,,Dat is absoluut niet waar”. De bewoner benadrukt dat het absoluut geen arme buurt is, maar een volkswijk. Veel huizen in de straat zijn koophuizen, die soms voor meer dan twee ton worden verkocht. ,,Dan praat je niet meer over een achterstandswijk en zo willen we ook niet neergezet worden!.”

Niet alleen de manier waarop de wijk wordt neergezet, maar ook op het format van het programma zelf leveren buurtbewoners kritiek. Het beroemde gezin gaat maar een maand in het huis wonen, en van een bijstandsuitkering leven. Volgens de bewoners is dat veel te kort om écht te weten wat het leven met weinig geld inhoudt. ,,Ze krijgen deze maand een kleine achthonderd euro en daar moeten ze met zijn vieren van leven. Voor een maand is dat goed vol te houden. Zeker als je weet dat je daarna weer terugkeert naar je appartement in Amsterdam-Zuid en weer iedere avond uit eten kan.”

Tags

AMSTERDAMROELVINK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck