Caitlyn Jenner slaat nieuwe weg in zonder Kardashians

Caitlyn Jenner
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Voormalig topsporter Caitlyn Jenner slaat een nieuwe weg in. Ze heeft haar pijlen gericht op een loopbaan als gouverneur. Maar zónder steun van de Kardashians.

De 71-jarige Jenner werd geboren als man en heette Bruce Jenner. Als man zorgde zij als topsporter dat het wereldrecord tienkamp op haar naam kwam en vertegenwoordigde ze twee keer haar land op de Olympische Spelen.

‘I’m in’

Na een carrière als atleet, wereldwijde bekendheid als realityster én voorvechter van transgenders, heeft ze nu haar pijlen gericht op een loopbaan als gouverneur.

Op de social media-kanalen van Caitlyn Jenner verschenen afgelopen maanden de woorden: ,,Im in!” Hiermee gaf ze aan dat ze het de huidige gouverneur van Californië, Gavin Newsom, moeilijk wil gaan maken door zichzelf verkiesbaar te stellen.

Drama binnen gezin

Als samengesteld gezin kwamen de Kardashians en de Jenners op de kaart te staan toen in 2007 de realityserie ‘Keeping up with the Kardashians’ op televisie verscheen. Hierin werden de zusjes Kim, Khloé en Kourtney Kardashian gevolgd en kwamen ook hun managende moeder Kris en de rest van de familie in beeld. Dus zo ook Bruce Jenner met de twee dochters Kendall en Kylie Jenner. De familie werd schatrijk door de serie.

Na de breuk tussen Bruce en Kris, kondigde Bruce aan voortaan door het leven te gaan als Caitlyn. In de jaren erna veranderde hij van geslacht en had in die tijd realityserie ‘I Am Cait’.

Maar de scheiding zorgde voor een hoop drama binnen het gezin. Zo zou Caitlyn haar ex-vrouw Kris nog nauwelijks zien. Ook is de relatie met de stiefkinderen bekoeld.

Op de vlakte

Ook op politiek gebied verschillen de twee partijen een hoop. Hoewel Kim, Kloé en Kourtney er vijf jaar geleden openlijk voor uitkwamen om op Hilary Clinton te stemmen, schaarde Caitlyn zich achter Donald Trump.

Maar tegenwoordig houden ze zich op de vlakte over politiek. Om te vermijden dat ze tussen twee vuren komen te staan, steunen ze niemand. Ook Caitlyn niet, die nu al is begonnen met haar lobby voor het gouverneurschap in 2022.

Tags

CAITLYN JENNERKARDASHIANKARDASHIANSKIM KARDASHIAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck