Caitlyn Jenner: woke is een thema dat ons hele leven vernietigt

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Caitlyn Jenner blijft de term woke gebruiken zolang het “een algemeen thema is dat ons hele leven vernietigt”. Dat schrijft de 72-jarige Jenner op Twitter in een reactie op iemand die haar vraagt het woord woke niet meer te gebruiken.

Eerder deelde Jenner een interview dat ze gaf aan de Amerikaanse zender FOX Business. In dat gesprek noemde Jenner haar staat Californië de “meest woke staat van de Verenigde Staten”. “Wij hebben verschrikkelijke leiders. We hebben te maken met misdaad, mensen die dakloos zijn. Maar hopelijk gaan mensen zich realiseren dat het tijd is voor verandering.”

Jenner heeft er nooit een geheim van gemaakt geen fan te zijn van de “woke-generatie” en de manier waarop deze groepering spreekt over genderidentiteiten. “Ik snap het zelf niet eens”, aldus Jenner, die in 2015 een transitie van man naar vrouw onderging.

De term woke staat voor “wakker geworden of gewekt” en doelt op de beweging die zich bewust is van misstanden in de maatschappij. Daarbij worden vooral racisme en discriminatie van minderheden bedoeld. Het woord werd in de vorige eeuw bedacht door Afro-Amerikanen om elkaar te waarschuwen voor racistisch geweld.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie