Camilla bezoekt militairen die bij uitvaart Philip waren

Door: DitjesDatjes
07-05-2021

Camilla, de echtgenote van prins Charles, heeft vrijdag een bezoekje gebracht aan het vijfde bataljon van The Rifles. Zo is te lezen op het Twitterkanaal van de Britse koninklijke familie. Sommige schutters uit het bataljon waren aanwezig tijdens de uitvaart van prins Philip, die begin april overleed.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tijdens het bezoekje deelde Camilla aan het hele bataljon een prijs uit, de zogeheten Long Service and Good Conduct Award. Met het uitreiken van de prijs bedankte de hertogin van Cornwall de militairen voor hun trouwe service. Ook de familieleden van de militairen waren tijdens het bezoek aanwezig, waarmee Camilla na de uitreiken van de prijzen in gesprek ging.

In het bijzonder sprak de echtgenote van prins Charles met de militairen in dienst van de eregarde op Windsor Castle. Zij waren in dienst tijdens de uitvaart van prins Philip.

In juli 2020 werd Camilla benoemd tot Colonel-in-Chief van het bataljon. Het stokje werd doorgegeven door prins Philip, die de taak in de jaren daarvoor op zich nam.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD