Camilla geschokt door impact van coronavirus op kankeronderzoek

Door: DitjesDatjes
24-09-2021

Camilla, de hertogin van Cornwall, is geschrokken door de impact die het coronavirus heeft gehad op het onderzoek naar kanker. In een brief in de Daily Mail haalt de vrouw van prins Charles onder meer aan dat er in het Verenigd Koninkrijk een stuk minder vrouwen een mammografie hebben laten doen; iets waardoor bij mensen dus mogelijk in een later stadium kanker wordt geconstateerd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Om die reden is het volgens Camilla extra belangrijk dat er goede opvangcentra zijn voor kankerpatiënten, zoals de Maggie’s Centres waar de hertogin voorzitter van is. “Net als iedereen heb ik ook familieleden en vrienden zien vechten tegen kanker. Helaas zijn er een paar niet meer onder ons, maar sommigen wisten het te overwinnen”, schrijft Camilla in de brief ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Maggie’s Centres.

De hertogin zou graag willen dat alle patiënten de mogelijkheid hebben om bijgestaan te worden in zo’n centrum; het zijn er nu 24. “Laten we hopen dat er over een kwart eeuw in elke grote stad van dit land een Maggie’s Centre zit.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD