Camilla hoort alles over paardrijden en boksen in coronacrisis

Door: DitjesDatjes
13-10-2020

Camilla, de hertogin van Cornwall heeft dinsdag twee bezoeken afgelegd. Eerst ging ze naar een paardenclub en daarna bezocht ze een boksschool. Beide clubs in Londen zetten zich in voor jongeren.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Allereerst was de Ebony Horse Club aan de beurt. Camilla was op bekend terrein, want ze is voorzitter van de paardenclub die speciaal in het leven is geroepen om kinderen uit de lokale gemeenschap te helpen. Ze kunnen nieuwe vaardigheden leren en ook leren ze verantwoordelijkheid te nemen voor allerlei zaken. Daarmee hoopt de paardenclub ze skills mee te geven waarin ze in hun latere leven hun voordeel kunnen doen.

Doel van het bezoek was voor Camilla te horen hoe de paardenclub ondanks de coronapandemie toch de jongeren kon blijven steunen. Dat gebeurde bijvoorbeeld door videogesprekken met kinderen en ouders.

De Dwaynamics Gym Boxing Club is opgericht met hetzelfde doel als de Ebony Horse Club. De boksschool ligt in de wijk Brixton en wil een veilige haven zijn voor de risicojongeren uit de volkswijk. Camilla sprak met enkele jonge boksers en stafleden. Daarna kreeg ze ook een rondleiding.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD