Camilla roept op tot steun vrouwelijke journalisten Afghanistan

Door: DitjesDatjes
10-09-2021

De hertogin van Cornwall roept op vrouwelijke journalisten die in Afghanistan hun leven riskeren om het nieuws te verslaan te steunen. Dat deed zij tijdens het Woman in Journalism-evenement in het Schotse Dumfries House. Camilla en Charles zijn samen in Schotland voor verschillende werkbezoeken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Aan het eind van haar bezoek aan het evenement sprak Camilla de samengekomen journalisten toe. “Ik heb begrepen dat er in 2020 zevenhonderd vrouwelijke journalisten werkzaam waren in Kabul. Tegenwoordig zijn dat er minder dan honderd. Met het verlies van zeshonderd stemmen zullen de ervaringen van talloze Afghanen niet verteld worden.” Ook zei de hertogin dat alle journalisten die vechten voor gerechtigheid onze dank en bewondering verdienen. “Laten we er alles aan doen om de dappere vrouwelijke journalisten van Afghanistan te steunen en, cruciaal, te luisteren naar het werk dat hen elke dag in gevraag brengt.”

Tijdens het evenement sprak de hertogin onder meer met BBC-journaliste Yalda Hakim, die onlangs een woordvoerder van de Taliban interviewde toen deze haar rechtstreeks belde tijdens een live-uitzending. Camilla richtte zich in haar slotwoord nog even speciaal nog tot Hakim. “Het was een bijzonder genoegen om Yalda Hakim te spreken, die onlangs een Taliban-woordvoerder met zoveel focus en kalmte interviewde.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD