Cannes-winnaar Caperneum te zien op IFFR

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

ROTTERDAM – Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft woensdag de eerste titels voor het programma van de 48e editie bekendgemaakt. Het grootste filmfestival van Nederland vertoont eind januari onder meer nieuw werk van gezaghebbende regisseurs als Claire Denis, Jia Zhangke en Garin Nugroho.

Ook heeft het festival het veelgeprezen Libanese drama Caperneum in de selectie opgenomen. De film over een arm jongetje in Libanon dat zijn ouders ontvlucht en onderdak vindt bij een Ethiopische vluchtelinge en haar babyzoontje, won tijdens het festival van Cannes onder meer de Juryprijs.

Een opvallende titel die op het IFFR zijn wereldpremière zal beleven, is de Nederlandse film De Camino van regisseur Martin de Vries. In de speelfilm legde de maker zijn wandeltocht naar Santiago de Compostella vast.

In totaal zijn er inmiddels 26 filmtitels bevestigd voor het festival, dat plaatsvindt van 23 januari tot en met 3 februari. Het programma is verdeeld over vier secties: Bright Future, Voices, Deep Focus en Perspectives.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck