Carl Custaf betuigt medeleven aan Thaise koning na schietpartij

Door: DitjesDatjes
12-02-2020

Koning Carl Gustaf is erg geschrokken van de massaschietpartij in het Thaise Nakhon Ratchasima afgelopen zaterdag. De Zweedse vorst heeft in een bericht zijn medeleven betuigd aan koning Vajiralongkorn van Thailand.

Tekst gaat verder onder advertentie

Carl Gustaf deelt ook namens zijn vrouw Silvia zijn oprechte deelneming na “het tragische verlies van levens na de meedogenloze massaschietpartij”, is te lezen op de website van het Zweedse hof. “Wij delen ons oprechte medeleven aan de families van de slachtoffers en aan de mensen van het koninkrijk Thailand.”

Een Thaise militair schoot zaterdag 29 mensen dood, tientallen raakten gewond. Ook de schutter zelf werd gedood. De man was boos omdat de verkoop van een stuk grond door een familielid van zijn bevelvoerend officier niet doorging. Hij ging daarop eerst naar diens huis op de legerbasis en schoot de officier en twee familieleden dood. Daarna ging hij naar een winkelcentrum, waar hij in 15 uur tijd een bloedbad aanrichtte onder het winkelend publiek.

Koning Vajiralongkorn was erg ontdaan en stuurde leden van zijn hofhouding naar ziekenhuizen en naar de woningen van de slachtoffers en gewonden om condoleances over te brengen en steun te betuigen. Ook werd bekend dat de vorst de kosten van de uitvaarten gaat betalen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD