Carl Gustaf stuurt condoleances naar Indonesië

Door: DitjesDatjes
01-10-2018

STOCKHOLM – Koning Carl Gustaf van Zweden heeft zijn medeleven betoond aan de Indonesische president Joko Widodo na de verwoestende aardbeving en daaropvolgende tsunami van afgelopen vrijdag. Hij en koningin Silvia willen hun “oprechte medeleven” betuigen aan de slachtoffers, hun families en het Indonesische volk, zo staat in een bericht dat het Zweedse hof maandag heeft verspreid.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het natuurgeweld heeft afgelopen vrijdag voor een enorme ravage gezorgd in het gebied. Er zijn minstens 844 doden te betreuren. Dat cijfer is volgens de rampenbestrijdingsdienst gebaseerd op het aantal overledenen dat is geïdentificeerd. Het daadwerkelijke dodental ligt vermoedelijk veel hoger, mogelijk in de duizenden.

Zondag toonden koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook al hun medeleven. “Wij leven mee met de getroffen families en zijn in gedachten bij hen. Allen die te midden van deze ontreddering hulp bieden aan de mensen die in nood zijn, wensen wij kracht toe”, stond in de verklaring van het koningspaar.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD