Carl Philip niet bij opening parlement vanwege coronamaatregelen

Door: DitjesDatjes
08-09-2020

Prinses Sofia en prins Carl Philip zijn dinsdag niet aanwezig bij de traditionele opening van de Riksdag. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er minder mensen aanwezig zijn bij de opening van het Zweedse parlement, waardoor het koninklijk koppel thuis moet blijven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Al sinds 1975 vindt de opening van de Riksdag begin september plaats. Om het besmettingsrisico te verkleinen, zijn er slechts 190 van de 349 leden van de Riksdag en de helft van de ministers van de regering aanwezig.

“Door de coronapandemie zal de opening van de Riksdag dit jaar niet zoals gewoonlijk kunnen plaatsvinden. Zo zal een beperkt aantal mensen aanwezig zijn in de Tweede Kamer en worden vrijwel alle activiteiten voor de opening van de Riksdag niet uitgevoerd”, schrijft het kabinet op zijn website.

Begin september werd ook bekendgemaakt dat de maatregelen rondom Prinsjesdag verder worden aangescherpt. Zo vindt de bekende balkonscène van koning Willem-Alexander en Máxima niet plaats en wordt de rijtour met de Gouden Koets afgelast. Over het koninklijk voertuig werd dinsdag bekend dat die voorlopig naar een museum gaat.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD