Carnavallende Klaas Dijkhoff: Ik ben ook maar een frikandel, maar wel speciale…

Door: DitjesDatjes
18-02-2019

Het carnaval barst snel los en wie staat er vooraan? VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff werd nu al benoemd tot Knoergoeie Brabander. De liberaal, als altijd onderkoeld, kan wel een succesje gebruiken en nam de prijs dankbaar in ontvangst. ,,Het is moeilijk om bescheiden te blijven…”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Met veel zelfspot begon Dijkhoff op het podium grappen te maken over Brexit, Theresa May en vergeleek hij zichzelf met een frikandel speciaal.

,,Als ik niet oppas lijkt het alsof ik over het paard in de gang getild ben en dan ben je zo blij met je eigen dat je denkt dat al die hendjes voor jou de lucht ingaan.”

Maar dan serieus:

,,Het leven is goed in het Brabantse land, maar daar moeten we niet te veel mee te koop lopen. Anders lopen ze deur plat. Dat weten ze nou wel. Oh, jullie zijn zo gezellig. ja dat weten we…”

,,Alles wat wij hier doen en verdienen, tellen ze gewoon mee. Ja maar dat doen we in Branbant, niet in Amsterdam.. Jullie hoort erbij. Nou bedankt. Da’s groot Randstad. Zelfs tot in Amsterdam staan ze mee te bleren met Guus: Dan denk ik aan Brabant want daar brandt nog licht… Ja, zolang er geen klimaatakkoord is kan het licht nog aan…

,,Ik vind het allemaal best, samenwerken, één land zijn. maar ge moet wel u eigen kunnen blijven. Anders gaat het irriteren. Dan loopt het echt uit de hand. Kijk maar naar Engeland, naar Brexit: Het zit daar Theresa nou ook niet MEE…”

,,Zo ver gaat dat hier niet komen. We houden hier in Brabant gewoon een bitje afstand. Ene week per jaar dan doen we de brug omhoog. Dan sluiten we ons efkjes helemaal af van de bovenslootjes.  Ene week per jaar. Dan doen we ons eigen ding, dan naaien we onze eigen naad. Dan vieren we ons eigen feest. Dat is eigenlijk onze jaarlijkse Brexit.”

,,Dit is voor de Britten: kappen die puinhoop van een Brexit. Doe netzoals wij, een keer per jaar een Brexit en dan komt de rest vanzelf goed….”

 

Meer DenD