Caroline Tensen zwaar onder vuur na opmerking over Nikkie de Jager

Caroline Tensen
Door: Eva Steins
19-02-2021

Een opmerking van Caroline Tensen heeft voor een hoop woede gezorgd bij de kijkers van Wie Ben Ik?. De presentatrice sprak zich op een vrij lompe manier uit over Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Nikkie kwam ruim een jaar geleden uit de kast als transgender. Zij werd hierdoor gedwongen door mensen die haar chanteerden en dreigden haar geheim bekend te maken. Sindsdien staat Nikkie bekend als een groot voorbeeld voor andere transgenders in Nederland en de rest van de wereld.

Uitspraken

In het normaal gezellige en komische programma kwam gisteravond een ongemakkelijk moment voor. Op het bordje van rapper Donnie stond de naam Nikkie de Jager. Toen hij moest raden wat er op zijn bordje stond vroeg hij ,,Ben ik een man?” waarop Tijl Beckand antwoordde met ‘Nee’.

Hierna vroeg Donnie ‘Ben ik een vrouw’, waarop Tijl bevestigend antwoordde. Er werd verder geraden en dankzij een andere tip raadde Donnie uiteindelijk dat er ‘Nikkie de Jager’ op zijn bordje stond.

Toen sloot Caroline het onderwerp op een nogal ongelukkige wijze af ,,Ja, het was even een dingetje. Geen man, geen vrouw, het is natuurlijk een vrouw nu”, aldus de presentatrice. Chantal Janzen reageerde direct duidelijk ,,Het is een vrouw.”

Daarop reageerde Tensen met ,,Ja, het is een vrouw hè?”. Een nogal lompe reactie op een al ongemakkelijk moment.

Kritiek

Op Twitter barste de hel los na het fragment en Tensen wordt door velen aan de schandpaal genageld. Zo vinden mensen haar uitspraak ‘transfoob’ en vinden het onbegrijpelijk.

,,Ik zit vol verbazing te kijken naar #WieBenIk. @NikkieTutorials is een vrouw. En het antwoord op de vraag ‘Ben ik een vrouw?’ is JA. Daar hoef je geen twijfel bij te zaaien, Caroline Tensen! Niet ok”, schrijft een verontwaardigde kijker. Anderen springen hem bij en reageren onthutst op de opmerking van Tensen.

Ook Nikkie de Jager reageert via Twitter op de opmerking. ,,(..) Volgende keer hoeft er geen twijfel te zijn of ik nu pas écht een vrouw ben of niet”, schrijft zij in een tweet.

Meer DenD