Caroline van der Plas over mishandeling Thierry Baudet: ‘Walgelijke aanval’

caroline niet blij met BBB'er die Thierry aanviel
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een minderjarige jongen uit de gemeente Groningen zit vast voor mishandeling van Thierry Baudet. De 15-jarige jongen sloeg de FVD-lijsttrekker meerdere keren op zijn hoofd met een flesje. Caroline van der Plas spreekt van een ‘walgelijke aanval’.

De mishandeling gebeurde maandagavond bij een verkiezingsevenement in een café aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De FVD-lijsttrekker moest daarop voor behandeling naar het ziekenhuis. Hoe hij eraan toe is, kon de partij nog niet zeggen. In een bericht op X meldde Forum voor Democratie eerder: ,,Het lijkt erop dat alles goed zal komen”.

‘Walgelijke aanval’

Caroline van der Plas noemt de aanval op Baudet ‘walgelijk’. Ze heeft er dan ook spijt van dat ze gisteren tijdens het EenVandaag-debat niets over de aanval heeft gezegd. ,,Eigenlijk hadden we daar wat van moeten zeggen tijdens het EenVandaag-debat. Dat is niet gebeurd en dat trek ik me wel aan. Ik had er ook iets van kunnen zeggen, ik had me dat ook voorgenomen. Maar goed, ik heb het ook niet gedaan en daar heb ik spijt van.”

Caroline wil Baudet alsnog sterkte wensen. ,,Dit is een walgelijke, laffe aanval en dit mag nooit en nooit meer gebeuren.”

‘Onacceptabel’

Ook andere partijleiders laten van zich horen. ,,Geweld is altijd onacceptabel. In een democratie bestrijden we elkaar met woorden en deze aanval valt op geen enkele manier te rechtvaardigen. Veel sterkte gewenst”, schrijft Frans Timmermans. En Pieter Omtzigt zegt er het volgende over: ,,Absoluut en volledig onacceptabel om Baudet (alweer) fysiek aan te vallen en te verwonden. Dit raakt de democratie hard. We lijken niets geleerd te hebben van 2002 en Pim Fortuyn.”

‘Beveilig hem beter’

Het is niet de eerste keer dat Baudet aangevallen wordt. Vorige maand werd hij al met een paraplu aangevallen toen hij in het Belgische Gent een speech ging geven. Daar hield hij een lichte hersenschudding aan over. Volgens Geert Wilders moet Baudet beter beveiligd worden. ,,Beveilig die man eindelijk voldoende verdorie!”, reageert de PVV-leider. ,,Sterkte, Thierry!”

Tags

CAROLINE VAN DER PLASTHIERRY BAUDET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck