Caroline van der Plas vliegt uit de landbouwbocht

Caroline van der Plas
Door: Jos La Grande
11-05-2021

Ze zegt dat ze geen Donald Trump is met haar Twitternieuws, maar Caroline van der Plas vloog dezer dagen behoorlijk uit de bocht. Fakenieuws dus van de voorvrouw van Triple B, zoals de Boerenpartij (BBB) door premier Rutte werd genoemd en die sinds kort een postadres heeft in de Tweede Kamer.

Caroline van der Plas beweerde namelijk nogal stellig dat slechts 3% van het aardoppervlak geschikt is als landbouwgrond. ,,Dat wordt nog wat als de hele wereld plantaardig moet gaan eten…”, zo luidde de voorbarige en nogal alarmerende conclusie van de volksvertegenwoordiger.

Foutje, bedankt dus.

De werkelijkheid is een slagje anders en daar biedt het Kamerlid dan ook haar excuses voor aan. ,,Ik ben veel te kort door de bocht gegaan”, bekent Caroline. ,,Dat klopte niet, ik had het ergens gelezen, maar het ging over grond wat geschikt is voor gewas van menselijke consumptie, geïrrigeerde grond.”

Ze waarschuwt voor de komende vier jaar in de Kamer. Caroline van der Plas, die in de eerste maanden van haar Kamerlidmaatschap anderen de maat neemt, denkt ze nog wel een keer een fout gaat maken. ,,Iedereen die denkt dat ik een Trump ben, dat ben ik niet.”

Meer DenD