Carrie ten Napel openhartig over familiedrama

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Presentatrice Carrie ten Napel is erg close met haar vader Evert ten Napel. Ze werken in hetzelfde vakgebied en hebben inmiddels al heel wat met elkaar meegemaakt. Ongetwijfeld het ergste was ze samen hebben moeten doorstaan is de dood van Henk-Jan, het broertje van Carrie en het zoontje van Evert.

Levenloos

,,Ik was vier toen het gebeurde”, zegt Carrie in KRO Magazine. ,,Henk-Jan was bijna twee. We logeerden bij familie in Roermond, papa was naar PSV. Henk-Jan was de dag ervoor niet lekker. De volgende ochtend trof mama hem levenloos in zijn bedje aan.” Carrie vertelt dat dat de eerste herinnering is die ze heeft en dat ze nog weet dat ze haar ouders intens verdrietig zag. ,,Ik heb me lang weggecijferd met de gedachte: ze moeten geen last van mij hebben, want ze hebben al genoeg aan hun hoofd.”

Jaren later besloot Carrie dat ze nog zoveel last van de verschrikkelijke gebeurtenis had, dat ze met iemand moest gaan praten. ,,Ik heb op latere leeftijd EMDR-therapie gehad omdat ik verlatingsangst had; daarin moest ik elke keer terug naar die ochtend. Omdat mijn ouders niet goed wisten hoe ze het mij moesten vertellen, hadden ze mij het lege bedje laten zien.” De presentatrice vertelt dat ze het niet kon bevatten dat Henk-Jan weg was. ,,Nadien dacht ik: ik moet dierbaren dicht bij me houden. Ik durfde niet meer ergens te logeren. Door die therapie werd de angst iemand te verliezen minder.”

Toen ze zelf kinderen kreeg kwam de angst om hen te verliezen terug, maar inmiddels probeert ze het los te laten. ,,Ik moet accepteren dat de dood bij ons leven hoort.”

Tags

ANGSTBROERTJECARRIE TEN NAPELDOODEVERT TEN NAPELJONGKINDOVERLEDENZOON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck