Carrièreswitch voor Dr. Nowzaradan?

Dr. Nowzaradan gaat iets anders doen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Hij is dé redding voor mensen met obesitas. Dr. Nowzaradan, bekend van het TLC-programma ‘My 600-lb Life’ heeft al veel mensen geholpen met afvallen. En hoewel het programma nog altijd populair is, lijkt de dokter een andere carrièredroom te hebben.

Mensen met obesitas die zo zwaar zijn dat andere dokters ze niet willen opereren krijgen een kans in het TLC-programma. Nowzaradan en zijn team begeleiden deelnemers bij het afvallen, voeren de operatie uit en helpen ze een gezond leefpatroon te ontwikkelen.

Maar 1200 calorieën

Voor sommigen is hij een held, voor anderen een bullebak die weinig empathie heeft voor zijn patiënten. Dr. Nowzaradan staat erom bekend dat hij hard is tegen zijn patiënten, om zo het best mogelijke resultaat te behalen.

Wanneer patiënten in Houston aankomen voor hun eerste afspraak met de dokter worden ze meestal niet meteen goedgekeurd voor de afslankoperatie. Eerst moet de patiënt aan Dr. Now bewijzen hoe serieus hij is over het maken van een gezonde levensstijlverandering door zijn strikte dieet van 1200 calorieën te volgen.

Streng dieet

Het dieet is een koolhydraatarm, vetarm, eiwitrijk dieet. Wanneer je het dieet volgt, mag je uiteraard geen zoetigheden, maar ook geen snacks die over het algemeen als gezond worden beschouwd, zoals popcorn, pinda’s (en pindakaas), amandelen, cashewnoten, pistachenoten en zonnebloempitten.

Carrièreswitch?

De aanpak van Dr. Now werkt, want hij heeft al velen geholpen met afvallen. Toch lijkt het erop dat hij denkt aan een carrièreswitch. Hij houdt zich momenteel bezig met kunst en een aantal van zijn werken worden zelfs verkocht.

Zo is één van zijn kunstwerken te koop op deze website. ,,Authentiek en gepersonaliseerd gesigneerd exemplaar”, staat erbij geschreven. ,,Dr. Nowzaradan is een gepassioneerd kunstenaar die in zijn vrije tijd gedetailleerde inkttekeningen maakt.” Zal Dr. Now zijn passie voor de gezondheidszorg opgeven voor een creatieve carrière?

Tags

MY 600-LB LIFE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck