Carrièreswitch voor Maan?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Maan kan tegenwoordig de titel ‘actrice’ ook op haar CV zetten. De zangeres speelt namelijk een rol in de nieuwe film De Club van Lelijke kinderen, gebaseerd op het kinderboek van Koos Meinderts.

‘Buiten mijn comfortzone’

Maan vond het een enorm spannende ervaring. Gelukkig werd ze vaak op haar gemak gesteld door haar collega’s Jelke van Houten en Jeroen van Koningsbrugge. ,,Ik heb ze vaak om hulp gevraagd en dat was heel fijn” vertelt Maan aan BuzzE. ,,Ze gaven me zelfvertrouwen met complimenten” aldus de zangeres. ,,Ik vond het heel tof, maar omdat het voor mij de eerste keer was, was het heel spannend en totaal buiten mijn comfortzone. Voor de camera staan ben ik wel gewend. Maar acteren, dat is echt anders.”

Zingen of acteren?

Of de zangeres vaker wil gaan acteren kan ze nu nog niet zeggen. Ze wil namelijk eerst haarzelf bekijken in de film. ,,Acteren was onwijs leuk!” zegt de 22-jarige dan weer wel. Maar ze zal voor nu haar zangcarrière bovenaan zetten. ,,Zingen blijft natuurlijk voor mij het allerbelangrijkste. Maar ik vond het wel heel leuk kennis te maken met acteren en een filmrol mee te pakken om uit te zoeken of dit bij mij past of niet.”

Rol

In de film De Club van Lelijke Kinderen speelt Maan de rol van Joy, de grote zus van de 11-jarige Paul. Paul is een jongen met grote flaporen die in opstand komt tegen een boze president die besluit alle lelijke kinderen op te sluiten.

Vreest voor commentaar

Over de reactie van haar ouders maakt Maan zich geen zorgen. Maar het commentaar wat ze van haar vrienden kan krijgen vindt ze wél erg spannend. ,,Ik denk dat mijn ouders trots zijn. Ik vrees vooral de reacties van mijn vrienden, die zijn heel eerlijk en zien mij opeens op een andere manier. Want als ze me zien optreden, ben ik gewoon Maan. Nu zien ze me in een rol. Ik zeg altijd in mijn vriendenkring: wees eerlijk in wat je vindt en voelt. Maar natuurlijk vind ik spannend of ze vinden dat ik goed acteer.”

De familiefilm is vanaf 9 oktober te zien in de bioscopen en zondag zal de grote première zijn.

Tags

Actricede club van lelijke kinderenFilmMaanPremiereZangeres

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie