Cas Wolters combineert twee passies

Door: Hans Jacobs
22-01-2019

Heel Holland Bakt-kandidaat Cas Wolters heeft na het vetrek uit Heel Holland Bakt laten weten dat hij graag door wil gaan met het bakken. Naast het bakken heeft Cas ook een passie ontwikkeld voor les geven. En dit allemaal terwijl hij doof is.

Voor de klas

Cas had het zwaar toen hij van de basisschool naar de middelbare school ging. Hij ging namelijk van een klas met acht kinderen en speciaal onderwijs naar een klas met 30 kinderen op het regulieren onderwijs. Dit zorgde ervoor dat Cas teveel prikkels binnen kreeg. Maar nu staat hij zelf als docent voor de klas als stagiaire. ,,Bij het begin van een stage vertel ik over mijn hoorapparaten. En dat kinderen niet met de hand voor de mond moeten praten. Ik doe daar een mini-les gebarentaal achteraan. Leer de kinderen hun eigen naam te spellen. Ze krijgen respect voor mij omdat ik me kwetsbaar durf op te stellen. En dan stellen ze zich ook open op naar mij. Heb je meteen een goede start”, vertelt hij aan Eindhovens Dagblad.

Andere dromen

Cas heeft zelf nog meer dromen dan alleen les geven. Zo zegt hij graag door te willen gaan met het bakken van taarten. Hij zou graag workshops willen geven over het bakken van taarten. Ook een eigen bakprogramma ziet Cas wel zitten. Zelf zegt hij hier over tegen ED: ,,Het zou zonde zijn dit talent weg te gooien”.

Meer DenD